Om Mia

Min stora passion är att leka med ord och bokstäver. Lite skämtsamt brukar jag säga att jag jonglerar med ord.

Eftersom barn ofta delar min entusiasm för rim och underfundiga texter, och kanske som en följd av att jag haft förmånen att följa fem barns språkutveckling på nära håll, skriver jag allra helst barnberättelser. Med fantasin som viktigaste hjälpmedel kokar jag ihop allsköns äventyr.

Jag sjuder av barnslig energi, vilket för mig innefattar att ta barn på allvar att lyssna och känna in vad som rör sig i deras kloka huvuden och spä på med egna erfarenheter.

I vuxenvärlden, som jag ju trots allt är del av, har jag studerat kreativt skrivande och drama på universitet. Jag har en fil. kand. med tyska som huvudämne. Under många år har jag skrivit texter inom näringslivet och nu har jag landat i ett eget företag, där jag kan syssla med allt det där som jag älskar.

Att skriva är som att upptäcka havet –
en oändlig inspirationskälla att ösa ur.

Om Texterian

På Texterian är det Ordmänskligt som gäller. Människor och ord står i centrum. Jag erbjuder lektörs- och redaktörstjänster, korrekturläsning och copywrite. Dessutom har jag just lanserat två egna böcker:

Koka poesi – att skriva dikter för och med barn
Gulnäsa – Äventyr i Spännings-spannen

Diplomerad Lektör

Diplomerad Lektör

Kontaktinformation

Mia Mellström

Telefon: 076-7629955
E-mail: mia@texterian.se
Hemsida: http://texterian.se